Știri Cultură
06 decembrie 2017

“Basmul românesc” şi-a început a doua călătorie

“Basmul românesc” şi-a început a doua călătorie

„Basmul românesc” a început a doua călătorie, urmând să ajungă la elevii români din comunitățile din afara granițelor țării. De Ziua Națională a României, primul paragraf din basm a fost scris de elevii Asociației Proiect Pro Europa din Suceava. Povestirea va fi continuată de elevii Școlii de Limba Română, Cultură și Civilizație a Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA din Atena, Grecia. La scrierea basmului colectiv vor contribui elevii din școlile românești din Grecia, Belgia, Italia, Spania, Ucraina, Germania, Franța și România.

Fiecare paragraf scris de copii este reprezentat printr-un desen ce sugerează ideea principală a paragrafului. Ordinea în care școlile vor contribui la realizarea basmului este cea în care s-au înscris în proiect, notează Timp Românesc. Forma finală a „Basmului românesc” va prinde contur într-o ediție tipărită, care va fi lansată pe data de 1 decembrie 2018, ziua marcării Centenarului Marii Uniri. Toți elevii care contribuie la scrierea basmului vor fi menționați drept autori atât în ediția tipărită, cât și în cea online și vor primi câte un exemplar din „Basmul românesc”, ediția a II-a.

Prima ediție a proiectului „Basm românesc” a fost iniţiată de IEH în anul 2013. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pretutindeni (IEH), instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, relansează acest proiect cu scopul ca, pe durata unui an, să stimuleze elevii români de pretutindeni să conceapă împreună un basm, argument al unității lor identitare, indiferent de locul în care trăiesc. Cea de-a doua ediție a „Basmului românesc” se înscrie în programul strategic IEH 2018  „Spațiul cultural comun românesc – CENTENAR MAREA UNIRE 1918-2018”.

BucPress

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 142

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate