„Caravana cu povești”, organizată de ICR, poposește în regiunea Cernăuți
Știri Cultură
Redactor: Marin Gherman
02 octombrie 2017

„Caravana cu povești”, organizată de ICR, poposește în regiunea Cernăuți

„Caravana cu povești”, organizată de ICR, poposește în regiunea Cernăuți

Zilele acestea în regiunea Cernăuți se desfășoară o serie de evenimente culturale importanteorganizate de ICR – „Caravana cu povești”. Piesa de teatru „Dănilă Prepeleac”, adaptată într-o manieră originală de Bogdan Jianu (Asociația „Lupii Albi”) după o poveste scrisă de Ion Creangă, a bucurat deja tineri români și profesori din localitățile Boian, Mămăliga și Ciudei, regiunea Cernăuți – informează BucPress.

Astăzi, 2 octombrie 2017, „Caravana cu povești” se va afla la Herța (Casa raională de cultură), iar în data de 3 octombrie la Casa de cultură din Iordănești, raionul Hliboca.

Această caravană culturală a fost un prilej de sărbătoare pentru copiii din localităţile româneşti din regiunea Cernăuți. Merită menționat faptul că proiectul se desfășoară în parteneriat cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina (ACDERU), Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, Casele de cultură și școlile românești locale.

Reamintim că seria de evenimente culturale ale loc după succesul edițiilor „Caravanei cu povești” din 2016 și 2017 din zona Maramureșul istoric (Transcarpatia, Ucraina). Este  un eveniment inițiat în premieră în nordul Bucovinei de Institutul Cultural Român prin Direcția Românii din Afara Granițelor. Caravana cu povești ajunge la românii bucovineni cu ocazia începutului de an școlar 2017-2018 – potrivit reprezentanților ICR.

BucPress


Foto - BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 408

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate