Cultură
07 septembrie 2016

„Libertatea răstignită între cruci” – un film documentar despre masacrul de la Lunca Prutului din februarie 1941

„Libertatea răstignită între cruci” – un film documentar despre masacrul de la Lunca Prutului din februarie 1941

În regiunea Transcarpatia, în data de 7-10 septembrie 2016, se desfășoară Festivalul Internațional de programe televizate și radiofonice „Plaiul meu natal”. Acest festival, dedicat minorităților naționale, a ajuns la cea de a   XVIII-a ediție.

Scopul festivalului este de a aduce la cunoștința publicului larg prin mijloacele presei viața minorităților naționale, patrimoniul și valorile culturale, modalitățile de rezolvare a problemelor actuale ale comunităților etnice care trăiesc pe teritoriul Ucrainei și în alte țări.

La festivalul din anul curent participă și jurnaliștii din Cernăuți. TV Bucovina Cernăuți prezintă filmul documentar „Libertatea răstignită între cruci” despre masacrul de la Lunca Prutului, raionul Herța, regiunea Cernăuți, din februarie 1941 – o mare tragedie pentru românii de pretutindeni.

Filmul documentar realizat sub conducerea jurnalistului Leonid Parpauț, redactor-șef al redacției TV&Radio Bucovina, vice-președintele Centrului Media BucPress, scoate în prim plan o serie de comparații și asemănări dintre evenimentele din 1941 în regiunea Cernăuți și situația din regiunea Donbas, estul Ucrainei. Le urăm succese colegilor noştri din Cernăuți în cadrul acestui festival internațional pentru jurnaliștii profesioniști. 

Filmul poate fi vizionat în subsolul acestui text sau la rubrica VIDEO al portalului de știri BucPress.

Material video
„Libertatea răstignită între cruci” – TV Bucovina Cernăuți

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 685

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți