Știri Cultură
Redactor: Mirela Amarie
06 octombrie 2017

142 de ani de la fondarea Universității Naționale din Cernăuți

142 de ani de la fondarea Universității Naționale din Cernăuți

În data de 5 octombrie, în incinta Universității Naționale „Iurii Fedkovici”, cu participarea primului șef adjunct al administrației de stat regionale, Mihailo Pavliuk s-au desfășurat festivitățile cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la fondarea Universității Naționale din Cernăuți  – scrie Agenția BucPress.
Celebrarea a început cu prezentarea realizărilor instituției, cea care este una dintre cele mai bune instituții de învățământ din Ucraina, fiind clasificată pe locul 9 dintre cele mai bune universități din Ucraina, pe locul 6 printre universitățile tradiționale din Ucraina potrivit rating-ului universităților în Ucraina din 2017, la capitolele: organizarea de conferințe internaționale, formarea celor 15.000 de studenți de diferite niveluri educaționale etc.

Astfel, în discursul de deschidere, MihailO Pavliuk a menționat că „Universitatea Națională din Cernăuți, Yurii FedkovichI este un fel de sit turistic, unde oaspeții orașului au ocazia să admire principala decorare a orașului nostru și să ia parte la diverse evenimente practice care glorifică Bucovina”.

Celor mai buni profesori universitari oficialul le-a acordat premii, diplome de stat și de recunoștințe ale administrației regionale de stat, potrivit administrație regionale de stat Cernăuți.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 569

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate