Știri Cultură
01 august 2017

Ansamblul de dansatori “Izvoraşul Carpaţilor” din Transcarpatia a reprezentat demn arta coregrafică transcarpatiană în Ungaria

Ansamblul de dansatori “Izvoraşul Carpaţilor” din Transcarpatia a reprezentat demn arta coregrafică transcarpatiană în Ungaria

În aceste zile în incinta castelului Ferenc Rakoczy al II-lea din Szerencs (Tokaj), Ungaria, a avut loc Festivalul de Artă coregrafică, în cadrul căruia a a evoluat ansamblul de dansuri populare  din Transcarpatia „Izvorașul Carpaților“  de la Casa de Cultură regională a Sindicatelor.

Potrivit Inter Regio, la evenimentul cultural au participat grupuri vocale și de dans, ansambluri vocale și instrumentale, trupe de teatru, artiști de stradă și mulți alții.

Ansamblul de dansatori, condus de  Mihailo Sacko care este unul dintre cele mai bune ansambluri nu numai din regiune dar și din Ucraina a reprezentat demn arta coregrafică din Transcarpatia.

Pe scena principală tinerii artiști, cu pasiune și entuziasm au interpretat cinci dansuri transcarpatiene, care au devenit un fel de carte de vizită a ansamblului  – ” kolomîika lemkilor”, “uvyvaneț”, “Noi suntem podpoleni”, “Rakivchanka” și “Gopak.”

Domnul Sacko și-a exprimat satisfacția față de nivelul înalt de organizare a festivalului și a subliniat, că copiii au evoluat excelent, fapt pentru care au fost invitați să participe și la festivalul următor care va avea loc în Ungaria.

BucPress 

 

Distribuie:
Vizualizări: 101

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate