Știri Cultură
08 octombrie 2018

Ansamblul de muzică veche „Anton Pann” a susținut un concert pentru românii din Cernăuți

Ansamblul de muzică veche „Anton Pann” a susținut un concert pentru românii din Cernăuți

Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice a Institutului Cultural Român a organizat în parteneriat cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina, în data de 6 octombrie 2018  un concert al Ansamblului de muzică veche „Anton Pann” – informează Agenția BucPress din Cernăuți.

Ansamblul cameral de muzică veche „Anton Pann” și-a ales ca misiune să redescopere frumusețea muzicii vechi românești și să o împărtășească publicului larg. Grupul a luat ființă în anul 2004 și a atras tineri muzicieni, absolvenți ai Universității Naționale de Muzică, uniți prin pasiunea lor de a aduce în atenţia publicului valori culturale muzicale dintre secolele XIV-XIX.


Autenticitatea muzicii ansamblului este bazată pe instrumente muzicale tradiționale, pentru a reda un sunet identic cu cel din acele epoci, cât și pe o cercetare intensă care a scos la iveală documente și manuscrise vechi, aflate în posesia unor biblioteci sau arhive ale unor biserici și mănăstiri din România. Pe lângă aceste melodii, publicul va avea posibilitate să asculte frumoasele melodii ale lui Ciprian Porumbescu și George Enescu.

Pentru a crea o experiență completă, concertul de „Anton Pann” a fost acompaniat de proiecții video, spectacole de lumini etc. De precizat că atât reprezentanții ICR, cât și Lilia Govornean, președintele ACDERU, au subliniat originalitatea muzicii promovate în spațiul cultural de Ansamblul de muzică veche „Anton Pann” la Cernăuți.

BucPress

Foto și video de Vladimir Acatrini

Material video
Ansamblul de muzică veche „Anton Pann” la Cernăuți (VIDEO)

Distribuie:
Vizualizări: 410

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate