Știri Cultură
14 decembrie 2018

București – 2018: Bucovina reîntregită prin cântec, port popular și valori autentice (VIDEO)

București – 2018: Bucovina reîntregită prin cântec, port popular și valori autentice (VIDEO)

Bucovina a fost și rămâne un colț de rai pe acest pământ, păstrând un farmec aparte și un colorit deosebit în melosul nostru popular. Tradițiile și obiceiurile strămoșești sunt o dovadă în plus a faptului că folclorul străbunilor păstrează originalitatea de cândva a portului popular, a dansului strămoșesc și a cântecelor adunate din trecut și păstrate cu sfințenie în comoara neamului.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an la București să se desfășoare Festivalul Bucovinei, festival la care participă colective folclorice, meșteri populari, artiști amatori și profesioniști din nordul și sudul Bucovinei. La cea de-a doua ediție a festivalului au participat liderii asociațiilor culturale ale românilor din regiunea Cernăuți, personalități ale comunității românești din nordul Bucovinei, reprezentanți ai presei de limba română din Ucraina, precum și primari ai localităților românești din regiunea Cernăuți.
La festivalul desfășurat în Piața George Enescu din București au participat peste 200 de artiști, ansambluri folclorice, meșteșugari populari și cei mai pricepuți bucătari de pe plaiurile bucovinene.

Arta, tradițiile, portul popular și gustoasele bucate din Bucovina, au fost prezentate publicului pe parcursul celor trei zile cât s-a desfășurat festivalul.

Organizatorii Festivalului, primăria Sector 1 București, și-a propus prin această acțiune culturală să susțină școlile și instituțiile preșcolare cu predarea în limba română din Ucraina. „O primă și frumoasă inițiativă de a sprijini unitățile de învățământ românești din Ucraina aparține companiei Wirquin România, care va dona instalații sanitare noi și performante pentru acestea”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sector 1.

Jurnalistul BucPress TV, Vitalie Zâgrea, ne oferă mai multe detalii într-un reportaj amplu care poate fi vizionat în subsolul acestui text.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Distribuie:
Vizualizări: 1016

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate