Cultură
06 iunie 2018

Centrul Media BucPress din Cernăuți a încheiat un acord de parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune

Centrul Media BucPress din Cernăuți a încheiat un acord de parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune

Centrul Media BucPress, asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, a încheiat un acord de parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune. Acordul prevede retransmiterea de Radio Cernăuți din cadrul Centrului Media BucPress a unor emisiuni în limbile română şi ucraineană produse de Radio România Internaţional, respectiv publicarea pe pagina Agenției BucPress (www.bucpress.eu) de articole, realizate de jurnaliștii de la București, colaborare pentru realizarea unor producţii radio în comun,  preluarea de către Radio România Internațional a unor ştiri şi reportaje produse de Agenția BucPress și Radio Cernăuți.

Acordul de parteneriat, primul de acest gen încheiat între SRR și o asociație de presă de limba română din Ucraina, a fost semnat de președintele Centrului Media BucPress din Cernăuți, Marin Gherman și președintele-director general al Societății Românești de Radiodifuziune, Georgică Severin, alături de ceilalți membri ai conducerii SRR, responsabil de derularea acordului fiind Secretarul General al Radio România Internațional, Eugen Cojocariu.

Potrivit acordului, Radio România Internațional autorizează BucPress să preia în programele proprii, să distribuie şi să comunice publicului larg, prin difuzare/redifuzare pe postul Radio Cernăuţi, câte o emisiune zilnic, în limbile română şi ucraineană, produse de Radio România Internaţional, respectiv să preia pe www.bucpress.eu un număr nelimitat de ştiri. Autorizarea se face cu titlu gratuit şi are caracter de neexclusivitate.

Radio România Internațional va utiliza produsele jurnalistice primite de la BucPress, pe subiectele, la termenele şi în modalităţile tehnice convenite de părţi, numai pentru propria emisie în limba română. Radio Cernăuți și SRR vor colabora pentru realizarea unor producţii radio în comun, pe teme şi la date convenite de părţi.

De menționat că Centrul Media BucPress va prelua prin Radio Cernăuți emisiuni despre românii de pretutindeni, emisiuni culturale, muzicale, literare, istorice, social-politice în limba română. În același timp, jurnaliștii BucPress vor informa colegii de la București despre cele mai importante evenimente ce țin de realitatea românească din Ucraina.

Radio Cernăuți va prelua, în premieră, și emisiuni în limba ucraineană despre viața și drepturile minorității ucrainene din România, despre politica externă și diplomația românească, zonele turistice principale și dialogul intercultural din societatea română.

Jurnaliștii Centrului Media BucPress aduc mulțumiri conducerii Societății Românești de Radiodifuziune pentru cooperare și dialogul constructiv. Considerăm că acest acord de parteneriat este un pas important spre (re)conectarea comunității românești din regiunile Cernăuți, Transcarpatia și Odesa la viața culturală și spațiul informațional al românilor de pretutindeni, atât prin preluarea de emisiuni și informații de la Radio România Internațional, cât și prin posibilitatea de a realiza produse media comune.  

BucPress   

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 851

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți