Știri Cultură
14 iunie 2018

Cernăuţi: Inaugurarea unui nou sediu al Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească „Ciprian Porumbescu”

Cernăuţi: Inaugurarea unui nou sediu al Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească „Ciprian Porumbescu”

Astăzi, 14 iunie, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți, inaugurează noul sediu al Școlii Populare de Arte și Civilizație Românească „Ciprian Porumbescu” din Cernăuți (str. Mitropolitul Andrei Șeptițchi, nr. 23). 

Potrivit unui comunicat de presă, remis BucPress, această Școală Populară vine să completeze lipsa de informații actuale despre istoria și cultura tradițională românească a nordului Bucovinei, nordului Basarabiei și Ținutului Herța, valorificând tezaurul muzical-folcloric autohton în rândul tineretului, contribuie la stabilirea cooperării optime între Asociațiile culturale românești, prin crearea unui spațiu veridic și argumentat al culturii autentice românești.

Școala Populară de Artă și Civilizație Românească „Ciprian Porumbescu” din municipiul Cernăuți (director Iurie Levcic) este un proiect inedit pentru Ucraina, un proiect pe care Centrul Bucovinean de Artă din Cernăuți îl implementează pe bază de voluntariat, începând cu luna octombrie 2014.

La evenimentul de inaugurare și sfințire a noului sediu al Școlii, eveniment atât de important pentru Centrul Bucovinean de Artă și pentru copiii de etnie română din Regiunea Cernăuți, va participa o importantă delegație din România.

„Invităm la această inaugurare pe toți membrii comunității românești să ni se alăture pentru a construi împreună, pentru a găsi cele ce ne unesc și pentru a șterge ceea ce ne desparte”, se mai spune în comunicatul de presă.

BucPress        

Distribuie:
Vizualizări: 592

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate