Știri Cultură
11 aprilie 2018

Cernăuți-2018: Caravană cinematografică românească și spectacol de muzică populară (VIDEO)

Cernăuți-2018: Caravană cinematografică românească și spectacol de muzică populară (VIDEO)

În data de 11 aprilie a.c. la Cernăuți au fost lansate două proiecte culturale importante legate de cinematografia românească și de muzica populară de mare ținută artistică. În 2018 la Cernăuți și Izmail va avea loc Caravana Cinematografică „Români pentru Români” (ediția a III-a) și Cinemateca Română, dar și un spectacol de muzică populară românească de mare ținută artistică – informează Agenția BucPress din Cernăuți.

Proiectele culturale vor fi realizate de Film Global SRL, împreună cu Centrul Național al Cinematografiei, Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România – Patronatul Societăților Producătoare de Cinematografie și Televiziune, Arhiva Națională de Film din România, cu sprijinul Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți și al Consulatului General al României la Cernăuți.


Caravana Cinematografică va dura 5 zile, iar Cinemateca Română va proiecta peste 120 de filme românești în diverse orașe, comune, facultăți și școli din regiunile Cernăuți și Odesa.

În data de 21 aprilie 2018 în sala Teatrului Olga Kobileanska din Cernăuți va fi organizat un spectacol de muzică populară românească, la care vor participa Nicolae Furdui Iancu (România), Mariana Deac (România) și Victoria Costinean (Ucraina).

Proiectele au ca scop promovarea filmelor artistice românești valoroase, dezvoltarea legăturilor dintre cineaștii și actorii români, personalități culturale de etnie română din țară și din străinătate, dar și omagierea Centenarului Marii Uniri.


La conferința de lansare a proiectelor culturale amintite a participat Vasile Bâcu, președintele Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuți, Ionel Ivan, ministru consilier la Consulatului General al României la Cernăuți și Dumitru Pohuș, producător de film, director al Global Film SRL.

Mai multe detalii – în reportajul realizat de BucPress TV.

BucPress

Material video
BucPress TV – reportaj de la conferința de lansare a proiectului cinematografic „Români pentru români” (reporteri: Vitalie Zâgrea și Marin Gherman)

Distribuie:
Vizualizări: 649

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate