Știri Cultură
Redactor: Mirela Amarie
12 octombrie 2018

Cernăuți: În termen de o lună, la Biblioteca Municipală „A. Dobriansky” se va derula proiectul: „Peter Demant: privește, citește, află”

Cernăuți: În termen de o lună, la Biblioteca Municipală „A. Dobriansky” se va derula  proiectul: „Peter Demant: privește, citește, află”

Proiectul reprezintă o renaștere a patrimoniului cultural prezentat de munca intelectuală și spirituală, personalitatea proeminentă a istoriei secolului XX - Peter Demant, care este apreciat în întreaga lume, dar puțin cunoscut în Ucraina și în orașul său natal, Cernăuți.

Reproducerea vieții culturale și lucrărilor scriitorului sunt planificate să fie puse în aplicare, prin utilizarea unor instrumente inovatoare moderne și resurse electronice, prin modernizarea site-ului web al Bibliotecii Municipale „A. Dobriansky”, plasând-o în librăria virtuală și oferind accesul la catalogul electronic al lucrărilor scriitorului pentru lectură online gratuită, crearea unui traseu 3D pentru copilăria și tinerețea scriitorului la Cernăuți, precum și montarea a două filme autobiografice despre viața scriitorului de subtitrări în limba engleză pentru a extinde publicul țintă al proiectului, care va asigura creșterea interesului printre locuitorii și oaspeții orașului.

Peter Zigmundovich Demant (n. 2.08.1918 – d. 11.12.2006) - scriitor cu pseudonimul Vernon Cress, figură publică, memorialist, fost prizonier al Gulagului, poliglot, alpinist și călător.

BucPress

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 298

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate