Știri Cultură
11 ianuarie 2019

Cernăuți: Malanca Fest 2019 a fost suspendată. Fostul primar, Kaspruk, în așteptarea mălăncilor

Cernăuți: Malanca Fest 2019 a fost suspendată.  Fostul primar, Kaspruk, în așteptarea mălăncilor

Fostul primar de Cernăuți, Oleksii Kaspruk a criticat dur autoritățile orașului pentru suspendarea desfășurării Festivalului cetelor de urători deghizați ”Malanca Fest – 2019” și a explicat, de ce sunt necesare astfel de măsuri pentru dezvoltarea potențialului turistic al Cernăuțiului.

Despre acest lucru el a declarat în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune locală, notează molbuk.ua.

După părerea lui Kaspruk, cernăuțenii apreciază în mod diferit organizarea respectivului festival în centrul urbei bucovinene, dar, ”din momentul ce nu încetăm să vorbim despre promovarea imaginii turistice a Cernăuțiului, atunci astfel de măsuri distractive  de bună calitate, împletite cu momente cultural – artistice autentice şi concursuri atractive, sunt necesare și binevenite”.   

"Pentru ca Cernăuțiul să se transforme într-un oraș atractiv în rândul turiștilor, aici trebuie să se întâmple ceva… Un motiv de atracție a turiștilor este Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă ”Malanca Fest”. Poate unii turiști nu vor să viziteze Reşedinţa mitropoliţilor Bucovinei şi Dalmaţiei din Cernăuţi (Universitatea Națională) sau să facă o promenadă pe strada pietonală Kobyleanska, poate nu-i interesează... Alături de turismul de vizitare trebuie să promovăm și turismul de circumstanță prin organizarea de festivaluri, evenimente sportive și târguri”, a spus fostul primar de Cernăuți, completând totodată că, din păcate, în legătură cu suspendarea organizării Festivalului Malanca Fest, în hotelurile orașului au fost anulate și rezervarea camerelor. Am avut încă o posibilitate de a câştiga bani, dar am ratat șansa, am pierdut posibilitatea de a completa bugetul orașului cu banii turiștilor.

ȘI TOTUȘI, URĂTORII ȘI CETELE DE MĂLĂNCI SUNT AȘTEPTATE LA CERNĂUȚI”, a concluzionat fostul primar al orașului, Oleksii Kaspruk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 519

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate