Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
18 februarie 2020

Colectivul „Alunelul” din Horbova a participat la festivalul etno-cultural din Slovenia

Colectivul „Alunelul” din Horbova a participat la festivalul etno-cultural din Slovenia

Membrii colectivului „Alunelul” din localitatea Horbova, regiunea Cernăuţi au participat zilele acestea la festivalul etnocultural din oraşul Ptuj (Slovenia), ajuns la cea de-a 60 ediţie.

Potrivit Oksanei Leliuk, organizatoarea festivalului „Malanka-Fest”, în cadrul festivalului din Slovenia, colectivul din Horbova a prezentat tradiţiile şi obiceiurile de Crăciun şi Anul Nou păstrate în Bucovina.

„A fost o surpriză plăcută pentru noi să participăm la acest festival, după ce, un colectiv din Slovenia a participat la festivalul „Malanka-fest 2020” desfăşurat la Cernăuţi. Am acceptat invitaţia şi ne-am bucurat foarte mult că Ucraina, în special, ţinutul Bucovinei va fi prezent pentru prima dată la un asemenea eveniment cultural, care ne premite să ne extindem aria de promovare a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor noastre”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Oksana Leliuk  a menţionat că participarea la asemenea acţiuni va da un nou impuls în ceea ce priveşte desfăşurarea festivalurilor în Ucraina, şi nu numai a celuia privind Malanka. „Aduc sincere mulţumiri preşedintelui Federaţiei Oraşelor carnavalelor Europene, Vasilii Chistikov precum şi deputatului general al acestei structuri în Ucraina pentru oportunitatea de a comunica cu oameni cu experienţă extinsă în ceea ce priveşte organizarea unui festival, pentru îmbunătăţirea în viitor a festivalului deja tradiţional în Bucovina, dar şi pentru crearea unor noi acţiuni culturale.

La rândul său, membrii colectivului „Alunelul”, împreună cu conducătorii artistici Maria Buzduga şi Iuliana Ciobanu şi comunitatea Ostriţa aduc sincere mulţumiri doamnei Oksana Leliuk pentru frumoasa ocazie de a participa la acest festival şi speră ca acesta va fi doar începutul unor călătorii comune.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 290

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți