Cultură
Redactor: Marin Gherman
23 august 2019

Elevi români din Pătrăuții de Jos și Mahala, nordul Bucovinei, în vizită la Bacău

Elevi români din Pătrăuții de Jos și Mahala, nordul Bucovinei, în vizită la Bacău

Astăzi, 23 august 2019, Consiliul Județean Bacău a primit vizita unui grup de 20 de tineri din regiunea Cernăuți, sat Mahala, elevi ai Școliilor Medii cu predare în limba română din Pătrăulii de Jos și Mahala, însoțiți de 3 cadre didactice.

Oaspeții au fost primiți în Sala Mare de ședințe a Consiliului Județean Bacău, iar la întâlnire au participat președintele Sorin Brașoveanu și vicepreședintele Adrian Popescu.

Temele abordate în cadrul discuțiilor au fost, printre altele, dificultățile cu care se confruntă românii care locuiesc în Ucraina, dar și găsirea de soluții și proiecte care să contribuie la păstrarea identității naționale și promovarea spiritualității și tradițiilor românești. În vederea îmbunătățirii condițiilor de viață și de educație a celor aflați pe alte meleaguri, o soluție ar putea consta în identificarea, de ambele părți, a unor programe de colaborare între școlile și autoritățile din cele două regiuni.

  Vizita de astăzi face parte din seria de acțiuni desfășurate în cadrul Proiectului „Acasă la noi” al Asociației Despărțământul Astra „Vasile Alecsandri” din Bacău. Proiectul este finanțat de către Consiliul Județean Bacău, în baza Legii nr. 350/2005 privind finanțările nerambursabile și se derulează în perioada 19–25 august 2019.

Elevii au vizitat o serie de obiective turistice din Bacău și din județ, printre care orașele Slănic Moldova și Tîrgu-Ocna, muzeele din Bacău, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Muzeul „Ion Borcea”, dar și Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, au participat la activități cultural-artistice și au deprins o parte din datinile și obiceiurile reprezentative pentru regiunea noastră.

Întâlnirea de la Consiliul Județean Bacău s-a încheiat cu câteva momente artistice susținute de copiii din Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 469

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate