Știri Cultură
Redactor: Mirela Amarie
05 octombrie 2018

Evenimente de neratat de Ziua orașului Cernăuți. Află cum îți poți petrece weekend-ul acesta

Evenimente de neratat de Ziua orașului Cernăuți. Află cum îți poți petrece weekend-ul acesta

De  Ziua orașului Cernăuți se va derula un spectacol de teatru  bazat pe diverse legende despre centrul regional, iar iubitorii de dulciuri vor putea savura din tortul de 100 de kilograme preparat special pentru această zi de cofetarii locali, potrivit Ukrinform.

„377 de antreprenori din 19 regiuni din Ucraina vor participa la sărbătorile din acest an. O manifestare spectaculoasă, dedicată diferitelor legende despre Cernăuți, va fi prezentată la deschidere. Pe  cernăuțeni și pe oaspeții orașului îi vor îndulci cofetarii. Aceștia  pregătesc un tort de 100 de kilograme, care va fi  servit în piața centrală a orașului în data de 6 octombrie, la ora 14. În mod tradițional un cadou pentru oraș va fi confecționat și de fierarii locali. Ce anume este încă un secret”, a declarat Vitaliy Havrysh, șeful departamentului economic al Consiliului orașului Cernăuți.

În plus, în Piața Fecioarei Maria se va desfașura tradiționalul  marș artistic.  Pe  strada Olga Kobylianska produsele lor vor fi prezentate de reprezentanții Cernivtsi Fortel (asociația celor mai buni maeștri și mărci realizate manual) se vor vinde cărți și va avea loc o expoziție de robotică.

Deschiderea  solemnă a celebrării celei de-a 610-a aniversări a zilei primei menționări scrise a orașului Cernăuți va avea loc pe 6 octombrie, la ora 12:00, lângă Primăria orașului.

În cadrul celebrării Zilei orașului va avea loc un festival al culturii huțulilor, diverse competiții sportive, prezentarea unui loc amenajat original pentru fotografii realizate noaptea, spectacole ale câștigătorilor festivalului „Chervona Ruta” și multe alte evenimente la care sunteți așteptați în număr cât mai mare.

Mirela AMARIE pentru Agenția BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 474

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate