Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
10 septembrie 2019

Festivalul de muzică antică „Cetatea Ung” va avea loc în regiunea Transcarpatia

Festivalul de muzică antică „Cetatea Ung” va avea loc în regiunea Transcarpatia

Evenimentele festivalului din Ujgorod vor avea loc în perioada 19 - 28 septembrie. Festivalul „Cetatea Ung” își propune să atragă atenția comunității muzicale și a publicului interesat asupra  moștenirii culturale și istorice din Regiunea Carpatică, să aprofundeze ideea legăturilor, influențelor și interacțiunilor culturale și istorice interregionale, precum și să lanseze practica colaborării internaționale a  muzicienilor  în orașul Ujgorod, a celor care  se specializează  pe studierea și interpretarea  muzicii din perioada pre-clasică, denumită în mod obișnuit antică sau veche.

Festivalul va deveni un fel de „reședință” pentru colaborarea muzicienilor din diferite orașe, regiuni ale Ucrainei și participanți europeni, ceea ce va permite participanților să reproducă în practică sunetul manuscriselor muzicale din secolele 16-17  în arealul Regiunii Carpatice  în cooperare creativă, să  discute  probleme legate de studiul muzicii din timpurile străvechi, legate de studiul și interpretarea acesteia.

Programul festivalului include concerte, prelegeri, întâlniri creative, seminarii, ateliere.

Sunt invitați locuitorii și oaspeții orașului de reședință al Transcarpatiei  interesați de istoria culturii și a muzicii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 250

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate