Știri Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
13 septembrie 2018

În Crasna Bucovinei va fi ridicată o Biserică în cinstea Marelui şi Sfântului Voievod Ştefan cel Mare

În Crasna Bucovinei va fi ridicată o Biserică în cinstea Marelui şi Sfântului Voievod Ştefan cel Mare

La poale de Carpaţi, în frumoasa şi pitoreasca localitate românească Crasna, regiunea Cernăuţi va fi ridicată o Biserică în cinstea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare. Un sobor de preoţi din Bucovina în prezenţa numeroşilor credincioşi de prin părţile locului au participat miercuri, 12 septembrie 2018, la un eveniment deosebit – sfinţirea pietrei de temelie a noului lăcaş.

Potrivit lui Constantin Balan, piatră de temelie pe care va fi construită noua biserică la care demult visează crăsnenii a fost sfinţită de Înaltpreasfinţitul Meletie, Mitropolitul Cernăuţilor şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi din raioanele româneşti ale regiunii Cernăuţi. Ideea românilor din Crasna de a avea în inima satului o Biserică cu Hramul Sfântului Voievod ştefan cel Mare a fost susţinută de Înaltpreasfinţitul Meletie, dar şi de Protopopul de Storojineţ, părintele Vasile Covalciuc.

În discursul său rostit după slujba religioasă, Înaltpreasfinţitul Meletie i-a felicitat pe crăsneni, menţionând faptul că speră foarte mult că această Biserică va fi construită cât de curând, iar cei prezenţi, înaltele feţe bisericeşti, vor veni din nou să sfinţească lăcaşul cu Hramul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare.

BucPress

Foto – Constantin Balan

Distribuie:
Vizualizări: 464

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate