Știri Cultură
Redactor: Marin Gherman
18 februarie 2019

În Gimnaziul din Crasna nu vor fi deschide clase cu predarea în limba ucraineană – decizia comitetului părintesc și a cadrelor didactice

În Gimnaziul din Crasna nu vor fi deschide clase cu predarea în limba ucraineană – decizia comitetului părintesc și a cadrelor didactice

În Gimnaziul din Crasna, raionul Storojineț, regiunea Cernăuți, a avut loc ședința comitetului părintesc, la care au luat parte și cadrele didactice. Participanții la ședința comună au votat în unanimitate o decizie importantă: nu vor fi deschide clase cu predarea în limba ucraineană  - informează Agenția BucPress.

Așadar, părinții elevilor au ales opțiunea ca gimnaziul din Crasna să rămână cu predarea disciplinelor în limba română, fără să se deschisă clase cu predarea în limba ucraineană. Decizia comitetului părintesc a fost întâmpinată sărbătorește de utilizatorii rețelelor de socializare, care au felicitat crăsnenii cu acest prilej, subliniind că aceștia demonstrează „verticalitate națională”.

Ședința a avut loc după ce șeful secției de învățământ al comunei Crasna Ecaterina Maximiuc a declarat în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune 1+1 de la Kiev că la Gimnaziul din Crasna ar putea fi deschise clase cu predarea în limba ucraineană, în pofida faptului că în localitate există deja o școală ucraineană. Comitetul părintesc, însă, a pus toate punctele pe „i”.

Localitatea Crasna este situată în raionul Storojineț din regiunea Cernăuți (Ucraina). Face parte din nordul regiunii istorice Bucovina. Crasna este situată la o altitudine de 409 metri, într-o zonă împădurită, în partea de sud a actualului raion Storojineț, la o distanță de 8 km de granița Ucrainei cu România. Are o populație de circa 10.000 locuitori, dintre care majoritatea sunt români.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 863

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate