Știri Cultură
Redactor: Mirela Amarie
03 august 2018

În regiunea Cernăuți vor avea loc zilele culturii evreiești

În regiunea  Cernăuți vor avea loc zilele culturii evreiești

În perioada 5-12 august, în regiunea Cernăuți, la aniversarea celor 110 ani a conferinței istorice de la Cernăuți despre limba și cultura evreilor, vor fi derulate  o serie de evenimente organizate de comunitatea evreiască locală în colaborare cu autoritățile orașului – informează BucPress.

În această perioadă se vor desfășura următoarele evenimente:   deschiderea „Săptămânii filmului evreiesc”, expoziție de ediții moderne iudaice, expoziție de picturi murale din sinagoga din Bucovina, expoziția „Reprezentanți celebri ai comunității evreiești din Bucovina”, deschiderea conferinței internaționale comemorative privind limbajul și cultura idișului și zilele culturii evreiești din regiunea Cernăuți, seara poeziei evreiești, concerte cu interpreți din Israel, excursii cu autobuzul și plimbări în locurile evreiești din Cernăuți etc.

Organizatorii evenimentului sunt Universitatea Ebraică din Ierusalim, Centrul Internațional Idiș al Congresului Mondial Evreiesc din Vilnius, Centrul pentru studiul istoriei și culturii evreiești din Europa de Est a Universității Naționale din Kiev „Academia Kievo-Movileană”, Universitatea Națională ”Iu. Fedkovici” din Cernăuți, împreună cu Consiliul orășenesc Cernăuți și Muzeul pentru Istoria și Cultura Evreilor din Bucovina, cu sprijinul Congresului Evreiesc Mondial, al Întâlnirii ucraineano-evreiești (Canada), al Asociației Organizațiilor și Comunităților Evreiești din Ucraina și al Congresului evreiesc euro-asiatic.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 1614

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate