Știri Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
07 august 2018

În Republica Moldova se va desfășura Tabăra internațională de pictură la care vor participa artiști din mai multe țări ale lumii

În Republica Moldova se va desfășura Tabăra internațională de pictură la care vor participa artiști din mai multe țări ale lumii

Șase artiști plastici din Republica Moldova și România vor participa la cea de-a XVI-a ediție a Taberei de pictură din Parcova, Edineț, care se va desfășura în perioada 10 - 19 august, informează MOLDPRES.

Scopul manifestării este de a revitaliza viaţa culturală din R. Moldova, prin înfiinţarea unei Colecţii de artă contemporană, precum şi identificarea, valorificarea şi promovarea creaţiilor de adevărată valoare artistică. Pentru aceasta, în cadrul taberei vor fi organizate workshop-uri între artiştii invitaţi şi tinerii cu potenţial artistic din zonă şi un Centru de Documentare artistică - pornind de la informarea despre ediţiile precedente ale Taberei şi continuând cu cercetarea etnografică, muzeografică asupra zonei.

Evenimentul se va încheia cu o expoziție vernisată în cadrul Universității Populare de Vară la Centrul de Cultură din orașul Cupcini.

Potrivit organizatorilor, Tabăra de creație „Parcova”, a devenit un eveniment cultural de anvergură, care a acumulat un patrimoniu valoros. Astfel, pe parcursul desfăşurării Taberei de creaţie, în patrimoniul ei au fost incluse peste 200 lucrări semnate de artişti consacraţi din Belarus, Franța, Olanda, Polonia, R. Moldova, România, Rusia, Ucraina ş.a.

Tabăra de pictură este organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consiliul Raional Edineţ, Primăria acestui oraș, Asociaţia Culturală „Parcova-Nova”, Primăria Parcova și Primăria Cupcini, mai scrie sursa citată.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 1095

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate