Știri Cultură
Redactor: Mirela Amarie
05 decembrie 2018

În satul Culiceni din Ținutul Herța a avut loc seminarul regional „Metodistul și Internetul: fațetele comunicării”

În satul Culiceni din Ținutul Herța a avut loc seminarul regional „Metodistul și Internetul: fațetele comunicării”

Ieri, 4 decembrie, în incinta bibliotecii publice din satul Culiceni, din Ținutul Herța, s-a desfășurat seminarul regional al metodiștilor din sfera biblioteconomiei intitulat „Metodistul și Internetul: fațetele comunicării” și a fost organizat de Biblioteca Științifică Universală Regională „M.Ivasiuc”.

La eveniment a fost prezent  primarul satului, Gologan Gheorghe, care le-a urat oaspeților bun venit în satul Culiceni și care le-a oferit informații istorice și geografice despre sat.

Seminarul a întrunit 15 metodiști din întreaga regiune care în cadrul manifestării au discutat și dezbătut principalele probleme cu care se confruntă în prezent bibliotecile, în primul rând despre  descentralizare și viitorul bibliotecilor în comunitățile teritoriale unite.


Tânăra bibliotecară, Tatiana Andrus a vorbit despre proiectul „Libre VoiaJeux”, care s-a derulat în luna iulie (a.c.). De asemenea, bibliotecara le-a arătat metodiștilor atât jocurile interactive create manual de tinerii și copii din Culiceni, cât și cele achiziționate  în cadrul proiectului franco-moldovean, jocuri care au trezit interesul audienței.

„În urma proiectului «Libre VoiaJeux» a luat naștere clubul de film «Cartea pe ecran» datorită căruia numărul utilizatorilor s-a mărit considerabil și i-a făcut pe cititori să caute cărți care sunt ecranizate”, a declarat Tatiana Andrus.

Mirela AMARIE pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 395

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate