Știri Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
11 iulie 2019

În Serednye din Transcarpatia au început lucrările de construcție la Centrul Cultural Maghiar

În Serednye din Transcarpatia au început lucrările de construcție la Centrul Cultural Maghiar

În localitatea Serednye, raionul Ujgorod, a fost pusă piatra de temelie a noii clădiri a Centrului Cultural Maghiar „Butler”. Construcția este finanțată de guvernul Ungariei.

La festivități au participat rectorul Institutului Maghiar din Transcarpatia „Ferenc Rakoczy al II-lea”, Președintele  Societății Pedagogice Maghiare din Transcarpatia,  Ildika Oros, împuternuicitul minstrului,  responsabil de dezvoltarea cooperării dintre  regiunea Szabolcs-Satmar-Bereg din Ungaria și regiunea Transcarpatia din Ucraina și coordonator al programului  de dezvoltare a instituțiilor de învățământ pentru copii,  István Grèja, Consulul General al Ungariei la Ujgorod, Jozsef Buhaylo, vice-președintele  Consiliului Regional Transcarpatia și Asociației  Culturii Maghiailor  din Transcarpatia,  Joseph Bortho, primarul localității  Serednye , Emeryh Kryitski.

După discursulrile  oficiale a avut loc ceremonia  de  punere a pietrei  de temelie în care oaspeții au pus împreună o capsulă cu cele mai importante date ale instituțiiei  și condițiile de  ctitorire. Preotul Bisericii Romano-Catolice, părintele Valentin, a sfințit  capsula.

Ceremonia  s-a încheiat cu un program cultural realizat de formația din Ujgorod „Csipkes“ .

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 219

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate