Cultură
17 aprilie 2017

În zi de Paști românii s-au adunat în Codrii Cosminului la Stejarul Marelui Voievod

În zi de Paști românii s-au adunat  în Codrii Cosminului la Stejarul Marelui Voievod

A devenit o frumoasă tradiție ca în fiecare an în cea de-a doua zi de Paști românii din nordul Bucovinei și de pretutindeni să se adune în legendarii Codri ai Cosminului lângă Stejarul secular al Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a înălța rugăciuni  în memoria arcașilor și răzeșilor moldoveni, care și-au sacrificat propria viață, apărând credința neamului și vetrele noastre străbune.

Potrivit BucPress, un sobor de preoți au oficiat un serviciu divin, iar liderii asociațiilor românești au abordat diverse probleme cu care se confruntă comunitatea românească din Ucraina, adresând, în același timp mesaje de felicitare cu prilejul luminoaselor sărbători de Paști. Din partea Instituției diplomatice române creditate la Cernăuți, la parastas a fost prezent  domnul consul  Edmond Neagoe, care a felicitate comunitatea românească cu prilejul Sfintelor Paști, menționând gestul românilor de a-i omagia pe înaintașii neamului și de a se aduna an de an în inima Codrilor Cosminului, lângă Stejarul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

BucPress

Fotografie de Nicolae Hauca

Material video
La Stejarul lui Ștefan - reportaj de Știri Hudești

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1246

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți