Știri Cultură
Redactor: Marin Gherman
05 ianuarie 2019

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni sprijină românii volohi din Ucraina

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni sprijină românii volohi din Ucraina

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, dorește, la început de an, să mulțumească tuturor organizațiilor și instituțiilor care au sprijinit derularea proiectelor realizate de IEH în 2018, în comunitățile istorice românești și în diaspora.

La sfârșitul anului 2018, IEH a transferat gratuit, în conformitate cu legea, bunuri care au aparținut Centrului IEH de la Crevedia, către „Schitul Tuturor Sfinților Români” din Grădiștea de Munte, Hunedoara, pentru ca, o mare parte dintre aceste bunuri să ajungă,  prin intermediul părintelui Eftimie Mitra, în comunitatea izolată de români/volohi din Poroșcovo, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Părintele Eftimie Mitra s-a remarcat prin sprijinul constant si consecvent acordat românilor/volohi din această comunitate, care nu avea legături cu Țara sau cu celelalte comunități de români din Ucraina.

În luna septembrie 2018, în urma predării clădirilor de la Crevedia către Ministerul de Interne, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a transferat cu titlu gratuit mobilier, materiale didactice, obiecte de uz caznic și alte bunuri.

O altă parte a lucrurilor donate de către IEH au ajuns în Valea Plopului, acolo unde părintele Nicolae Tănase și-a asumat misiunea de a crește și educa copiii orfani sau abandonați, care trăiesc în comunitatea păstorită de părinte.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 383

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate