Știri Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
18 iunie 2019

Intelectualitatea românească din Cernăuți a participat la lansarea cărții „Mihai Eminescu în arhivele diplomatice” VIDEO

Intelectualitatea românească din Cernăuți a participat la lansarea cărții „Mihai Eminescu în arhivele diplomatice” VIDEO

La sediul Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din orașul Cernăuți s-au adunat reprezentanții asociațiilor național-culturale românești din nordul Bucovinei  pentru a participa la evenimentul cultural prilejuit de împlinirea a 130 de ani de la trecerea în eternitate a marelui poet al neamului - Mihai Eminescu. Anume la 17 iunie în incinta acestui edificiu a avut loc lansarea cărţii scriitorului Dan Toma Dulciu „Mihai Eminescu în arhivele diplomatice”, informează Agenția BucPress.  

Autorul, Dan Toma Dulciu, prezent la Cernăuți, la lansarea de carte s-a referit în discursul său anume la această ediție și la eforturile depuse pentru ca acele date importante despre Luceafărul Poeziei Românești să fie adunate în lucrarea respectivă. Le-a mulțumit celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment cultural în orașul copilăriei Marelui Eminescu, dar și celor care au facilitat sosirea domniei sale la Cernăuți.

Expoziţia itinerantă de fotografie „Jurnalistul Mihai Eminescu şi lumea diplomaţiei” inaugurată în incinta Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” a fost prezentată de doamna Laura Han, preşedinta Asociaţiei „Mihai Eminescu” din Viena.

Gazda evenimentului cultural a fost scriitorul și academicianul cernăuțean Vasile Tărâțeanu, care după ce le-a oferit cuvântul oaspeților sosiți de departe l-a rugat pe domnul ministru consilier Edmond  Neagoe de la Consulatul General al României la Cernăuți, să  transmită un gând celor prezenți la evenimentul cultural prilejuit de lansarea cărții ”Mihai Eminescu în arhivele diplomatice”. Domnia sa s-a referit în mare parte la mesajul adresat cititorilor, desprins din copertele acelei cărți ce-și caută admiratorii printre românii de pretutindeni.

Oaspeții din Iași și Viena au mai rămas pentru o zi la Cernăuți pentru a descoperi farmecul acestui oraș și pentru a păși pe urmele Marelui Poet al Neamului Românesc - Mihai Eminescu, care și-a purtat pașii în anii copilăriei pe străzile bătrânei urbe cernăuțene.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Ultimile știri Cultură
Distribuie:
Vizualizări: 628

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate