Știri Cultură
Redactor: Mariana Struț
13 februarie 2019

INTERVIU Dumitru Caulea: Societatea „Armonia” va coaliza muzicienii românii din Cernăuți (VIDEO)

INTERVIU Dumitru Caulea: Societatea „Armonia” va coaliza muzicienii românii din Cernăuți (VIDEO)

La Cernăuți a fost fondată Societatea muzicienilor români „Armonia”. Protocolul de înregistrare al Societății  a fost aprobat de organele competente ucrainene, societatea fiind înscrisă în registrul ONG-ilor din regiunea Cernăuți.

Fondatorii acestei societăți s-au declarat a fi continuatorii istorici și culturali ai societății „Armonia”, care a funcționat în Bucovina în anii 1881-1944.

Președinte al societății muzicienilor români „Armonia” din regiunea Cernăuți a fost ales Dumitru Caulea, dirijorul Corului „Dragoș Vodă”. În cadrul unui interiu acordat în exclusivitate BucPress TV, președintele societății „Armonia” a comunicat că scopul reînfiinţării societăţii este cultivarea cântecului românesc, organizarea de concerte, festivaluri şi concursuri, coalizarea mediului muzical românesc din Ucraina

Mai multe detalii despre fondarea, activitatea și proiectele pe viitor ale Societății Muzicienilor Români „Armonia” – în interviul solicitat de jurnalista Mariana Struț pentru BucPressTV președintelui acestei asociații, Dumitru Caulea. Interviul poate fi vizionat integral în subsolul acestui text.

De precizat că Societatea de Cântare „Armonia” a fost înfiinţată la 18 iulie 1881, la Cernăuţi, la sugestia lui Silvestru Morariu – Andrievici. În raportul anual pe 1906 se menţionează numele întreg al societăţii: „Armonia”, societate pentru Cultivarea şi Răspândirea Muzicii Naţionale, Bisericeşti şi Lumeşti în Bucovina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Distribuie:
Vizualizări: 306

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate