Știri Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
15 martie 2019

La Cernăuţi sunt lansate două proiecte importante româneşti

La Cernăuţi sunt lansate două proiecte importante româneşti

SC. GCC Film GLOBAL  SRL, în colaborare cu Centrul Național al Cinematografiei, Uniunea Producătorilor de Film si Audiovizual din Romania - Patronatul Societăților Producătoare din Cinematografie si Televiziune, Arhiva Națională de Film din România, cu sprijinul nemijlocit al Societatii pentru Cultura Româneasca Mihai Eminescu din Regiunea Cernăuți, lansează vineri, 15 martie 2019 la orele 13:00 în incinta Sediului Societăţii pentru cultură românească „Mihai Eminescu” din Cernăuți   „Caravana Cinematografică ROMÂNI PENTRU ROMÂNI, Cunoașterea  filmului și a cinematografiei româmești. ediția a IV-a, Ucraina 2019” și „Cinemateca Româna în Ucraina -2019”, se menţionează într-un comuncat de presă remis Agenţiei BucPress.

Proiectele au drept scop promovarea filmelor artistice românești valoroase, a noutăților apărute și premiate din cinematografia româneasca, precum și dezvoltarea legăturilor dintre cineaștii și actorii români, personalități culturale de etnie română din țară și străinătate cu minoritațile românești din Ucraina.

Proiecțiile  unor  filme artistice, documentare si de animație, cu participarea principalilor realizatori, producători, regizori, actori și critici de film se vor derula pe tot parcursul anului 2019 și vor fi coordonate de profesor universitar, regizor Dinu Tănase, critic de film Mihai Fulger- directorul Arhivei Naționale de Film a României, precum și de producătorul de film Dumitru Pohuș.

Un rol de seama la aceste proiecte culturale îl va avea ziaristul și poetul Vasile Bâcu, presedintele Societății pentru Cultura Românească Mihai Eminescu din Regiunea Cernăuți.

Filmele au fost selecționate de Arhiva Națională de Film a României și sunt realizate de Mircea Drăgan, Constantin Vaeni, Mircea Danieluc, Nicolae Mărgineanu, Vivi Drăgan Vasile, Sergiu Nicolaescu, Șerban Marinescu, Mircea Saucan, Laurențiu Damian, Iulian Mihu, Virgil Calotescu si alți mari regizori și creatori, realizate în perioada 1918-2018.

Caravana Cinematografică va avea o durata de 5 zile, iar Cinemateca Româna a proiectat și va proiecta filme românesti, în diverse orașe, comune, facultăți și școli, va răspunde la orice propunere  privind popularizarea artei cinematografice.

La aceste proiecții vor participa realizatori și actori români.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 329

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate