Știri Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
10 octombrie 2018

La Cernăuţi va avea loc Festivalul Internaţional dedicat culturii germane

La Cernăuţi va avea loc Festivalul Internaţional dedicat culturii germane

Evenimentul este consacrat marcării în Ucraina a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor germane şi este organizat de către Societatea de cultură austro-germană cu sprijinul Ambasadei Germaniei la Kiev.

Potrivit organizatorilor, la 19 octombrie pe scena Filarmonicii din centrul regional vor  ucra mai multe colective populare din toate regiunile Ucrainei precum şi din România, prezentându-şi cultura, tradiţiile şi portul popular german.

„Anul acesta, festivalul culturii germane va fi deosebit deoarece pentru prima dată la 19 octombrie la Cernăuţi va fi deschisă Săptămâna culturii germane în Ucraina. Această acţiune este organizată de Ambasada Germaniei din anul 1921 odată cu deschiderea instituţiei dimplomatice germane la Kiev”, a spus Alexander Schlamp,  consul onorofic al Germaniei la Cernăuţi.

Potrivit lui,  în cadrul ediţiei curente, în afară de concertul de gală, programul căruia inculde opere muzicale ale lui Eusebius Mandyczewski, Ludwig van Beethoven și Carl Maria von Weber,  în incita Universităţii de Stat din Cernăuţi va avea loc o expoziţie de fotografii istorice consacrate  aniversării a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Ucraina şi Germania (1918-2018). Expoziţia va fi inaugurată de către Ambasadorul Germaniei în Ucraina.

Scopul festivalului este de a promova cultura şi tradiţiile etnicilor germani din Ucraina şi din România lăsată ca moştenire din moşi-strămoşi.  

BucPress  

Distribuie:
Vizualizări: 280

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate