Știri Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
09 ianuarie 2019

La Cernăuţi va avea loc “Malanka Party”

La Cernăuţi va avea loc “Malanka Party”

De obicei, la 15 ianuarie la Cernăuţi avea loc tradiţionalul festival „Malanka-fest”. Potrivit ogranizatorilor, anul acesta acţiunea a fost anulată, în schimb vor fi organizate câteva acţiuni similare la Crasna, Vaşkivţi şi oraşul Cernăuţi.  

Acţiunea de la Cernăuţi intitulată “De la Naşterea Domnului la Iordan ” va avea loc la 13 ianuarie şi se va desfăşura la Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi.

Sărbătoarea etnografică “De la Naşterea Domnului la Iordan” este organizată pentru a păstra tradițiile sărbătorilor din Bucovina, folclorul autentic în colinde, urături, spectacole, cântece de bobotează, muzică populară, dansuri și meșteșuguri populare. În acest context, în ziua de 13 ianuarie participanţii vor forma cel mai mare cerc de colindători, vor ura şi semăna, vor cânta cântece de bobotează, încântând astfel oaspeţii sosiţi din toată Ucraina.

Tot în aceiaşi zi, la Cernăuţi va avea loc şi acţiunea “Malanka party”, aceasta fiind  desfăşurată la cafeneaua Republic. Intre invitaţi se numără cvartetul “Violin Stream” şi Malanca de la Chiţmani, buni cunoscători ai tradiţiilor şi obiceiurilor de Cărciun şi Anu Nou din Bucovina.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 224

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate