Știri Cultură
Redactor: Marin Gherman
03 august 2018

La Cernăuți a fost semnat un Acord de parteneriat între unități școlare din România, Republica Moldova și Ucraina

La Cernăuți a fost semnat un Acord de parteneriat între unități școlare din România, Republica Moldova și Ucraina

Cu sprijinul Societății pentru Cultura Românească din regiunea Cernăuți „Mihai Eminescu”, președinte Vasile Bâcu și Fundației Culturale „Romeo și Julieta la Mizil”, președinte Laurențiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil, prin directorul prof. Victor Minea, a semnat un acord de parteneriat cu Liceul „Mihai Eminescu” din Carapciu, regiunea Cernăuți, Ucraina, director prof. Eugen Tovarnițchi și Liceul Teoretic Puhoi, raionul Ialoveni, R. Moldova, director prof. Maria Soltan.

În baza acordului semnat la Cernăuți, instituțiile de învățământ semnatare vor organiza acțiuni și proiecte educaționale, în România, Republica Moldova și Ucraina, în perioada 2018-2021 – informează Consulatul General al României la Cernăuți.

Prima acțiune în cadrul acestei înțelegeri trilaterale va avea loc la Mizil, prin participarea reprezentanților celor trei state la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”.

La evenimentul de semnare al actului de parteneriat a fost prezentă o delegație de profesori din România și consulul general al României, Eleonora Moldovan.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 2810

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate