Știri Cultură
16 decembrie 2018

La Cernăuți s-a desfășurat spectacolul „Așa-i datina la noi”

La Cernăuți s-a desfășurat spectacolul „Așa-i datina la noi”

În data de 15 decembrie interpretul bucovinean Ilie Caraș a organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consulatul General al României la Cernăuți și Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” spectacolul „Așa-i datina la noi” – informează Agenția BucPress.

Evenimentul cultural a avut loc la Palatul Academic din Cernăuți. Alături de interpretul Ilie Caraș, originar din satul Ropcea, raionul Storojineț, care a obișnuit cernăuțenii cu organizarea unor evenimente culturale de anvergură, au bucurat publicul îndrăgit de folclorul românesc Sofia Vicoveanca, invitat special, Radu Ciordaș, Nicolae Datcu, Daniel Pop, Oana Tomoiagă, Alexandra Dan, Loredana Călin, Ansamblul folcloric „Izvoraș”, Ansamblul „Plaiurile Pojorâtei”, spectacolul fiind prezentat de actrița Adriana Trandafir.

Evenimentul folcloric a avut loc în contextul lansării de către Ilie Caraș a CD-ului „Așa-i datina la noi”, întâmpinat sărbătorește de românii din regiunea Cernăuți. Publicul spectator a fost încântat de melodii de suflet, de colinde, de dialoguri sincere cu oaspeții Bucovinei istorice. Ansamblul entofolcloric „Izvoraș” din Ropcea, coordonat de Victoria Costinean, a oferit cernăuțenilor colinde culese în nordul Bucovinei, prezentând adevărata bogăție a respirației românești din Țara de Sus a Moldovei.Un mesaj de sărbătoare a fost rostit de consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, care a felicitat românii din regiunea Cernăuți cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Împreună cu consulul Ionel Mitea, șefa misiunii diplomatice românești acreditate la Cernăuți a oferit cadouri copiilor români prezenți în sala de spectacole din partea Consulatului General al României la Cernăuți.

BucPress TV și Radio Cernăuți vor difuza în curând un amplu reportaj de la spectacolul „Așa-i datina la noi”, care va include, printre altele, interviuri și urări de bine adresate românilor din Cernăuți de către Ilie Caraș, Sofia Vicoveanca, Radu Ciordaș, Nicolae Datcu, Daniel Pop, Oana Tomoiagă, Alexandra Dan, Loredana Călin, Victoria Constinean și membrii ansamblului „Plaiurile Pojorâtei”.

Marin GHERMAN pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Material video


Distribuie:
Vizualizări: 750

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate