Știri Cultură
Redactor: Mariana Struț
18 martie 2019

La Cernăuți s-a desfășurat concursul „Mărțișorul 2019 - purtătorul păcii și prieteniei între popoare” (VIDEO)

La Cernăuți s-a desfășurat concursul „Mărțișorul 2019 - purtătorul păcii și prieteniei între popoare” (VIDEO)

Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina, în parteneriat cu Consulatul General al României la Cernăuți, au organizat la Centrul Bucovinean de Artă cea de a III-a ediție a concursului „Mărțișor - simbol al primăverii”, intitulat anul acesta "Mărțișorul 2019 - purtătorul păcii și prieteniei între popoare" – informează Agenția BucPress.  

La eveniment au fost prezenți: Consulul General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, ministrul consilier Edmond Neagoe, șefa secției de învățământ preșcolar și școlar a Departamentul învățământ și știință al Administrației regionale de stat Cernăuți, Mariana Ungurean. A fost prezent la eveniment un grup de profesori și elevi de la Școala Specială din Câmpulung Moldovenesc, împreună cu directorul acestei instituții de învățământ, prof. Gabriela Juverdeanu.

Copiii au dăruit celor prezenți mărțișoare, primite de la mediul asociativ românesc (Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți, Centrul Bucovinean de Artă)  și Consulatul General al României la Cernăuți.   

 La manifestarea culturală au participat elevi din școlile regiunii Cernăuți: Hreațca, Boian, Mihoreni, Cupca, Ciudei, Dinăuți, Târnauca, Noua Suliță, potrivit  președintelui Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina, Lilia Govornean.

Invitat de onoare al evenimentului cultural a fost interpreta de muzică populară din județul Suceava, Felicia Oblesniuc.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  


 

Material video


Distribuie:
Vizualizări: 554

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate