Știri Cultură
24 iulie 2017

La Memorialul Ipotești a avut loc o ediție specială a cenaclului transfrontalier „Mașina cu poeți”

La Memorialul Ipotești a avut loc o ediție specială a cenaclului transfrontalier „Mașina cu poeți”

La Memorialului Ipotești –  Centrul Național de Studii Mihai Eminescu (județul Botoșani), la Lacul cu nuferi, a avut loc cea de-a zecea ședință, specială, a Cenaclului Transfrontalier (Cernăuți-Suceava) „MAȘINA CU POEȚI”.

La cea de-a zecea ședință au participat poeți din Botoșani, Suceava și Cernăuți.

Invitatul special al cenaclului din partea județului Botoșani a fost Vlăduț Scutelnicu. Este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Vasile Tărâțeanu a reprezentat comunitatea de poeți din Cernăuți. El este poet și publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Scriitorilor din Ucraina și membru de onoare al Academiei Române. Alături de Vasile Tărâțeanu la Ipotești au fost Elena Nandriș și Iulia Todirean din reg. Cernăuți.

Florin Dan Prodan, fondatorul grupării literare și artistice Zidul de Hârtie din Suceava a fost invitatul special al sudului bucovinean. El este director al Festivalului Internațional de Poezie și Arte vizuale Inside Zone și al rezidenței artistice de la Borsec.

Manifestarea a fost moderată de Gina Puică, directoarea Lectoratului de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovici”

BucPress reamintește că Cenaclul transfrontalier „Mașina cu poeți” este o inițiativă a Lectoratului de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovici” și a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, instituții organizatoare ale evenimentului, în parteneriat cu Clubul de Inițiativă Literară de la Suceava.

BucPress


 

Distribuie:
Vizualizări: 689

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate