Știri Cultură
01 decembrie 2017

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Mesajul Consulului General al României la Cernăuţi, Eleonora Moldovan cu ocazia Zilei Naționale a României

Ziua Națională a României reflectă împlinirea dezideratului de libertate, unitate și demnitate națională. Evenimentul istoric prin care s-a înfăptuit Marea Unire de la 1918 este aniversat, astăzi, de românii din întreaga lume. Unirea de la 1918 a reprezentat expresia voinței poporului român, manifestată cu hotărâre și entuziasm, într-o formă plebiscitară. La împlinirea acestui ideal și-au adus contribuția personalități politice și culturale remarcabile ale națiunii române. România de azi este un stat matur din punct de vedere istoric, al cărui liant a trecut prin numeroase vicistitudini ale istoriei noastre milenare. Astăzi, legăturile economice și culturale solide cu vecinii noștri, consecvența și credibilitatea în interiorul NATO și UE, implicarea activă în consolidarea proiectului european, economia dinamică și stabilă, asigurarea unor standarde ridicate de implicare a minorităților naționale în viața politică și culturală, ne îndreptățește să privim în urmă cu satisfacție, iar în viitor cu încredere.

În acest an, sărbătorim Ziua Națională în anul premergător Centenarului Marii Uniri, unul dintre momentele istorice de cea mai mare însemnătate, care au consacrat deschiderea și atașamentul României față de principiile toleranței, respectului reciproc, bunei conviețuiri și respectului față de celălalt și față de cultura sa, ceea ce demonstrează viziunea modernă, nerevanșardă a statului român.

În cea mai importantă sărbătoare națională, adresez cele mai sincere urări de bine, sănătate și prosperitate, Comunității istorice de români din regiunea Cernăuți, tuturor românilor. Vă doresc liniște și pace, îndeplinirea tuturor doleanțelor, în spirit democratic, în bună conviețuire și respect reciproc, echilibru și toleranță, în cadrul societății ucrainene.

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți

1 decembrie 2017

 

BucPress 

Distribuie:
Vizualizări: 767

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate