Știri Cultură
09 august 2017

La Odesa a fost desfăşurată cea de-a X-a ediţie a Simpozionului Internaţional “Portrete de dascăli

La Odesa a fost desfăşurată cea de-a X-a ediţie a Simpozionului Internaţional “Portrete de dascăli

La data de 6 august 2017, în Sala de Festivități a Universităţii Umaniste de Stat din Ismail, a avut loc Simpozionul Internaţional ,,Portrete de dascăli”, ediţia a X –a, inițiat de Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România în parteneriat cu Universitatea Umanistă de Stat din Ismail (Ucraina ) și Centrul de Informare al României din cadrul UUSI.

La acţiunea desfășurată la Ismail în cadrul Zilei Internaționale a Prieteniei au sosit aproape 80 de cadre didactice din România, Republica Moldova şi Ucraina, în special din regiunile Cernăuți, Transcarpatia și Odesa, notează Centrul de Informare al României din Ismail.  

Potrivit Nataliei Ursu, coordonator la Centrul de Informare al României la Ismail, pentru a oferi oaspeților cele mai valoroase creaţii din zestrea folclorică din sudul Basarabiei, Centrul amintit din cadrul UUSI, în colaborare cu Catedra de Limbi Romanice și Traducere, a inițiat un spectacol arstistic, cu genericul - “Cântecul și dansul popular ne unesc”, program susținut de Consulatul General al României la Odesa.

În cadrul acestei festivități, au fost invitați adevărați promotori și mesageri ai cântecului și dansului popular din comunitățile de etnie română din regiunea Odesa, între care amintim pe maestrul Ion Marcu, un mare iubitor al tradiţiilor populare, conducător artistic al ansamlului “Tinerețea” din comunitatea Babele, raionul Ismail,  ansamblul „Tinerețea”, distins cu titlul onorific  de Colectiv Popular, Laureat al concursurilor naționale și internaționale, colectivul de dans popular “Opincuța” de la Casa de Cultură din comunitatea Cartal, raionul Reni, ansamblul vocal-model “Doruleț” şi mulţi alţi interpeţi şi iubitori de cântece, dansuri şi tradiţii populare.

Centrul de Informare al României la Ismail, a adresează mulţumiri, înainte de toate, artiştilor, care ne-au oferit o adevărată sărbătoare de suflet. Un mare respect pentru că duc cu mândrie „focul viu” al folclorului, cartea de identitate a culturii naţionale din sudul Basarabiei.  Totodată aduce mulțumiri tuturor  învățătorilor din școlile de etnie română pentru buna colaborare cu Centrul de Informare al României din Ismail. De asemenea, transmite mulţumiri Consulatului General al României la Odesa pentru susținere și încurajare.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 470

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate