Știri Cultură
12 aprilie 2019

La Oprişeni a fost discutat patrimoniul arheologic al localităţii

La Oprişeni a fost discutat patrimoniul arheologic al localităţii

La şcoala generală de gradul I-III din Oprişeni  a avut loc loc un dialog la masa rotundă cu tema „Patrimoniul arheologic al satului Oprişeni şi Dumitru Covalciuc, cercetător al istoriei satului”.

Acţiunea a fost desfăşurată de elevi împreună cu catedra şcolară de arheologie, istorie şi etnografie cu sprijinul catedrei de istorie antică, medievală şi muzeografie a Universităţii Naţionale din Cernăuţi.

La eveniment au participat elevi, cadre didactice, invitat fiind şi Vitalii Calinicenco de la Facultatea de itorie, politologie şi relaţii internaţionale a Universităţii Naţionale de Stat „Iu. Fedkovici” din Cernăuţi, potrivit monitorul de hliboca.

De asemenea, au fost susţinute prelegeri despre arheologia satului Oprişeni, dar şi despre activitatea distinsului român, Dumitru Covalciuc.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu   

Distribuie:
Vizualizări: 153

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate