Știri Cultură
14 mai 2018

La Solotvino va fi lansată cartea “Femeile de la Tisa, Povestiri din satele românești din Transcarpatia”

La Solotvino va fi lansată cartea “Femeile de la Tisa, Povestiri din satele românești din Transcarpatia”

La 23 mai 2018, în incinta Consulatului României din Solotvino (Transcarpatia) va avea loc lansarea cărţii “Femeile de la Tisa, Povestiri din satele românești din Transcarpatia”, autor Corina-Eugenia Popa. Acţiunea este organizată de către instituţia  diplomatică  în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara, România.

Între 2006 și 2017, Corina-Eugenia Popa, etnolog și doctor al Universității de Vest din Timișoara, a călătorit de numeroase ori în satele locuite de români din Transcarpatia (Ucraina), locuind aici între câteva zile și câteva săptămâni. În acest timp, ea i-a cunoscut pe o mare parte dintre localnici, mai ales pe cei din Solotvino / Slatina / Aknaszlatina și a discutat cu mulți dintre ei, potrivit paginei de Facebook a Consulatului român din această regiune.

Pe baza acestor discuții îndelungate și fructuoase, Corina-Eugenia Popa a scris o carte “Femeile de la Tisa, Povestiri din satele românești din Transcarpatia” . Este o carte în care este vorba despre femeile românce din Ucraina, despre întâmplările lor memorabile, despre experiențele și călătoriile lor, despre calvarurile prin care au trecut și despre bucuriile și speranțele pe care le au. O parte din viața comunității românilor din Transcarpatia (Ucraina) se regăsește în paginile acestei cărți, care transcrie și, mai ales, comentează lungi întrevederi cu mai multe femei din Slatina, Apșa de Jos, Apșa de Mijloc, Biserica Albă, situându-le în contexte istorice și teoretice multiple.

De precizat că, Corina-Eugenia Popa a efectuat cercetări de teren asupra istoriei România din 2006. Interesele sale de cercetare sunt: ​​antropologia socială și culturală, patrimoniul cultural, studii de gen, istorie orală și memorie colectivă, reprezentări autobiografice, multiculturalism și transculturalism.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 615

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate