Cultură
06 noiembrie 2018

La Tbilisi s-a desfăşurat acţiunea internaţională “Să aprindem o lumânare în memoria jertfelor Foametei din anii 1932-33 din Ucraina”

La Tbilisi s-a desfăşurat acţiunea internaţională “Să aprindem o lumânare în memoria jertfelor Foametei din anii 1932-33 din Ucraina”

Comunitatea ucraineană din Tbilisi și diplomații ucraineni au organizat o acțiune internațională “Să aprindem o lumânare în memoria jertfelor Foametei din anii 1932-33 din Ucraina”, comunică serviciul de presă al Ambasadei Ucrainei în Georgia.

La evenimentul desfăşurat în faţa Monumentului lui Taras Șevcenko din Tbilisi au participat reprezentanții ONG-urilor ucrainene din Georgia, Ambasada Ucrainei în Georgia, Vicepreședintele Institutului de Memorie Națională din Ucraina, colaboratorii Institutului de studii ucrainene al Universității de Stat din Tbilisi și publicul Georgian. În plus,  participanții la acțiune au amintit numele a 85 de copii care au murit de foame și au citit o rugăciune comună pentru toți ucrainenii decedaţi din cauza foamei, iar parohul Bisericii Sfântului Arhanghel Mihail din capitala Georgiei a oficiat o slijbă de pomenire pentru cei adormiţi.

În plus, în perioada 30-31 octombrie, Biblioteca Națională Parlamentară din Georgia a găzduit o "masă rotundă" pe tema "Holodomorul din Ucraina din anii 1932-1933" la care au participat cercetători ucraineni și georgieni, reprezentanți ai ONG-urilor din Ucraina, Patriarhia Georgiei, Consiliul pentru Minorități Naționale și alții. După cum a relatat Ukrinform, la 1 septembrie 2018, instituțiile diplomatice străine ale Ucrainei împreună cu organizațiile ucrainenilor din străinătate au lansat o acțiune internațională privind  comemorarea celor 85 de ani de la Foametea din Ucraina intitulată “Să aprindem o lumânare în memoria melor decedaţi!". Scopul acţiunii, care a început cu 85 de zile înainte de Ziua  comemorării victimelor Holodomorilor - 24 noiembrie 2018, este de a uni ucrainenii din întreaga lume și cetățenii din alte țări pentru cinstirea memoriei celor uciși în timpul uneia dintre cele mai mari crime din istoria omenirii secolului al XX-lea .

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 284

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți