Știri Cultură
Redactor: Leonid Parpauț
08 ianuarie 2018

"MALANCA FEST 2018" din Cernăuţi – epicentrul carnavalurilor de iarnă din Estul Europei

Festivalul cetelor de urători deghizaţi Malanca Fest – 2018 se va desfăşura în data de 15 ianuarie în inima bătrânei urbe cernăuţene.

Colindători şi cete de urători, scenete cu urşi şi căiuţi, înscenaţii din parlament, măşti ale oligarhilor şi corupţionarilor ucraineni, boi şi preşedinţi, capre şi deputaţi, boeri şi săraci, vor putea fi admiraţi pe străzile vechiului Cernăuţi în cea de-a 15 zi a lunii ianuarie.

„Acest Festival etno-folcloric al diversităţii etnice şi multiculturalităţii bucovinene   “MALANCA FEST – 2018” este o parte integrantă a ciclului sărbătorilor de Anul Nou şi de Crăciun, un carnaval al tradiţiilor şi obiceiurilor strămoşeşti al popoarelor conlocuitoare în regiunea Cernăuţi. Festivalul Mălăncilor este unul dintre cele mai importante evenimente, care prezintă Bucovina ca un ţinut unde se păstrează tradiţiile populare. Sperăm că festivalul va contribui la creşterea numărului de turişti, care doresc să viziteze oraşul Cernăuţi şi Bucovina în perioada de iarnă”, a scris pe pagina de Facebook organizatorul festivalului Malanka Fest, Oksana Leliuk.

Vom aminti că Festivalul de etnografie şi folclor de la Cernăuţi este cel mai de masă şi pitoresc festival de Anul Nou pe stil vechi din Estul Europei. La cea de a  VI-a ediţie Malanca Fest 2017 din regiunea Cernăuţi au participat 46 de colective din regiunea Cernăuţi şi din alte regiuni ale Ucrainei (Transcarpatia, Hmelniţki, Ivano-Frankivsk), şi România (Câmpulung Moldovenesc şi satul Mălini, judeţul Suceava), care au fascinat publicul spectator prin varietatea şi bogăţia costumelor populare, măiestria interpretativă, diversitatea repertoriului, prin scenetele hazlii şi spectaculoase.

Vom reaminti că la cea de a VII-a ediție a Festivalului Malanca-Fest se preconizează să participe circa 45 de colective, iar în timpul festivalului vor fi colectate fonduri pentru tratamentul militarilor răniţi în estul Ucrainei.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 617

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate