Cultură
27 noiembrie 2018

Moment emoționant. Toate clopotele din Moldova vor bate la 28 noiembrie la prânz

Moment emoționant. Toate clopotele din Moldova vor bate la 28 noiembrie la prânz

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a luat o decizie importantă pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu Regatul României, de la finalul Primului Război Mondial, consfinţită la data de 28 noiembrie 1918 – scrie Ziarul de Iași.

„În contextul celebrării Centenarului Marii Uniri sunt evidenţiate, prin momente liturgice şi culturale, anumite evenimente care s-au înscris în cartea de aur a neamului nostru. Unul dintre acestea îl constituie împlinirea a 100 de ani de la momentul providenţial al unirii Bucovinei cu Regatul României“, au precizat reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Aceştia au luat decizia ca în data în care se vor celebra 100 de ani de la unirea cu Bucovina, toate clopotele din Arhiepiscopia din Iaşi să bată pentru comemorarea acestui moment.

„Pentru a-i cinsti cum se cuvinte pe făuritorii acestui monument istoric, în data de 28 noiembrie, începând cu ora 11.30, în bisericile de parohie şi mănăstirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor, se vor săvârşi slujbe de pomenire, ca prinos de adâncă recunoştinţă pentru marii noştri înaintaşi. La sfârşitul acestor slujbe, la ora 12.00, în toate aceste lăcaşuri de cult se vor trage clopotele“, au completat reprezentanţii mitropoliei. Vor fi pomeniţi, în acest slujbe, cei 38 de membri ai Congresului General care au votat unirea cu România.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 2301

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate