Știri Cultură
Redactor: Marin Gherman
05 august 2018

Nicolae Șapcă din Cernăuți și Gabriel Bălaşa din Botoşani și-au lansat cărțile la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoşani (VIDEO)

Nicolae Șapcă din Cernăuți și Gabriel Bălaşa din Botoşani și-au lansat cărțile la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoşani (VIDEO)

În data de 4 august în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” din Botoşani a avut loc o dublă lansare de carte. Autorii Gabriel Bălaşa din Botoşani şi Nicolae Şapcă din Cernăuţi ne-au invitat pentru a le fi alături la prezentarea volumelor „Urmaşi ai Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918” şi „Eternul Dor”, două lucrări ce conţin reportaje despre evenimente culturale ce s-au derulat în ultimii ani la Botoşani şi în mijlocul comunităţii româneşti din regiunea Cernăuţi – informează BucPress.

Cărţile au fost prezentate de profesoara Cornelia Viziteu,  directoarea bibliotecii botoşănene, jurnalistul Traian Apetrei – directorul Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani şi profesorul Georgică Manole. A luat și cuvântul Vasile Bacu, președintele Societăţii „Mihai Eminescu” din Cernăuţi – precizează Valică Barbazan, jurnalist la „Glasul Nordului” din județul Botoșani.


Agenția de știri BucPress din Cernăuți precizează că în data de 17 iunie 2018, în cadrul Zilelor comemorării Luceafărului poeziei românești Mihai Eminescu, la Sediul Societății pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, s-a desfășurat lansarea volumului de publicistică „Eternul dor” de Nicolae Șapcă.

După cum ne-a relatat Nicolae Șapcă, volumul „Eternul dor” include reportaje din ultimii ani de activitate ziaristică, autorul cărții fiind redactor-șef al ziarului raional „Monitorul de Hliboca”. „Eternul dor” cuprinde tematici eminesciene, tematici referitoare la limba română (portul românesc, tradiții și obiceiuri lăsate din străbuni).


Este de menționat faptul că volumul „Eternul dor” a fost prefațat și redactat de cunoscutul publicist de la „Informatorul Moldovei” din Botoșani, România, Gabriel Bălașa. Președintele Societății Scriitorilor Români din Cernăuți, Ilie Tudor Zegrea, a menționat că, din păcate, ziariști de calibrul domnului Nicolae Șapcă rămân tot mai puțini. Domnia sa a propus ca în viitorul apropiat să fie organizată o conferință pe tema mass-media în regiunea noastră.

În subsolul acestui text puteți urmări un reportaj video de la lansarea de carte, realizat de „Glasul Nordului”.

BucPress


Material video
Video de „Glasul nordului” - LANSARE DE CARTE LA BOTOSANI

Distribuie:
Vizualizări: 1748

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate