Cultură
Redactor: Mirela Amarie
06 iulie 2018

O zi de poveste în Ținutul Herța cu Libre VoiaJeux

O zi de poveste în Ținutul Herța cu Libre VoiaJeux

În data de 5 iulie, în incinta Casei raionale de Cultură din Ținutul Herța timp de 3 ore s-au desfășurat diverse jocuri și concursuri interactive, organizate de Libre VoiaJeux în colaborare cu biblioteca raională „Gheorghe Asachi”.

Potrivit corespondentului Agenției BucPress, din toate satele au venit copii și bibliotecari pentru a face cunoștință cu Martin și Alina – tinerii care și-au luat casa pe roți și au ales să meargă prin lume cu scopul de a cunoaște oameni noi cu ajutorul cărților și a jocurilor de societate, majoritatea  jocurilor fiind realizate manual de ei însuși.

„Scopul nostru este de a lăsa ceva în urma noastră. Dacă am dori doar să călătorim, am sta undeva la un hotel două, trei zile și am pleca acasă. N-am  ales să facem asta. Preferăm să stăm câte patru săptămâni și să cunoaștem cât mai bine locul, oamenii, tradițiile și mentalitatea lor”, a afirmat pentru BucPress Martin Deshayes, tânărul francez de 25 de ani.  

În 2014, Martin Deshayes, student la acea vreme, a mers în România în cadrul unei excursii Erasmus.  Așa a cunoscut-o pe Alina Perju,  tânăra moldoveancă, care a i-a furat inima. În cele din urmă Alina a ales să plece în Franța cu acesta, de aici și proiectul lor cultural Libre VoiaJeux, cel care aduce bucurie și zâmbete oriunde ajunge.

Mirela AMARIE pentru Agenția BucPress din Cernăuți

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 499

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți