Știri Cultură
Redactor: Mirela Amarie
14 decembrie 2018

Patriarhul Ecumenic ar putea înmâna Tomosul Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene la 6 ianuarie 2019

Patriarhul Ecumenic ar putea înmâna Tomosul Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene la 6 ianuarie 2019

Tomosul autocefaliei va fi acordat viitorului șef al Bisericii Ortodoxe din Ucraina de Patriarhul Ecumenic la Constantinopol, la 6 ianuarie 2019.

Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei  Kievului, Yevstraty (Zorya), în urma  rezultatelor soborului Bisericii Ortodoxe Ucrainene din 15 decembrie, scrie Gromadske.

Potrivit lui, la 6 ianuarie, la Constantinopol „trebuie să se realizeze liturghia divină, care va fi oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și de părintele paroh, iar apoi se va oferi Tomosul".

Episcopul a adăugat că ierarhii Bisericii Ortodoxe Ucrainene vor participa  la consiliul de unificare, care va avea loc mâine, 15 decembrie.

Yevstraty a specificat că ierarhii pot aduce  cu ei încă doi oameni: un cleric și un călugăr ori laic.

De asemenea, în cadrul întrunirii  va fi prezentat candidatul pentru funcția de șef al bisericii locale. „Avem o singură propunere pentru candidatura propusă de sobor”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Vă reamintim că, la 11 octombrie, Sinodul Patriarhiei Ecumenice a decis să ofere Tomosul autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 298

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate