Cultură
Redactor: Mariana Struț
13 martie 2020

Patrice – o tânără interpretă din Republica Moldova, cu dor nestins de Bucovina (VIDEO)

Patrice – o tânără interpretă din Republica Moldova, cu dor nestins de Bucovina (VIDEO)

Vechea așezare românească din nordul Bucovinei Voloca pe Derelui este vestită cu oameni harnici, gospodari, care știu să pună preț valorilor adevărate și frumosului. Din acest sat pitoresc au pornit în lumea mare mulți oameni talentați. Așa cum este și domnul Ioan Paulencu, vestit cântăreț de operă, care de mulți ani este stabilit la Chișinău. La Chișinău s-a născut a doua nepoțică, Patricia, căreia i s-a transmis talentul de a cânta.

Patrice (numele scenic a lui Patricia Paulencu) a destăinuit că bunelul, la lecțiile de canto, este foarte exigent cu ea. Patrice s-a format ca tânără interpretă, foarte talentată cu o voce gingașă.

Am avut mai multe interviuri cu maestrul Ioan Paulencu, cel care își iubește enorm satul natal și pământul strămoșesc. În una din întâlniri domnul Paulencu ne-a povestit că nu a vândut casa părintească din Voloca, deoarece nu vrea, venind acasă, să fie străin. Revine cu mare drag la casa strămoșească și Patricia. Ceva timp în urmă a revenit din nou la Cernăuți și – având puțin timp liber – a căzut de acord să acorde un interviu jurnalistei Mariana Struț de la televiziunea online BucPress TV din Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
BucPress TV Interviu cu Patrice – o tânără interpretă din Republica Moldova, cu dor nestins de Bucovina

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 603

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți