Știri Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
11 martie 2019

Populismul și manipularea – teme ale concursului internațional de caricaturi din Ujgorod

Populismul și manipularea – teme ale concursului internațional de caricaturi din Ujgorod

În prima decadă a lui  martie la Centrul Culturii Slovace  din Ujgorod a fost inaugurată o  expoziție inedită de caricaturi.

Expoziția reprezintă lucrări selectate, precum și a câștigătorilor concursului anual internațional dedicat caricaturii. La  proiect asemenea s-a alăturat Asociația culturală  și educațională "Maticza Slovenska" din Ucraina.

Concursul internațional de caricatură a fost fondat în Slovacia acum opt ani. În această perioadă au participat aproape 1500 de autori din întreaga lume. Proiectul este finanțat de Fondul Internațional de Visegrad. În 2018, organizatorii au anunțat tema "Salto mortale & Populism". "Concursul se concentrează pe populism și manipulări cu publicul în favoarea intereselor individuale sau de grup, promițându-se  o soluție rapidă și nerealistă a problemelor. „Scopul proiectului nostru este de a demasca populismul prin caricaturi și desene hazlii", a explicat principalul organizator și curator al expoziției,  Peter Razus, de la agenția regională de dezvoltare Presov (Slovacia).

Juriul, compus din caricaturiști din diferite țări europene (Ucraina în 2018 a fost reprezentată de către  un artist cu  renume mondial, caricaturistul , de la Kiev, Vladimir Kazanyevskyy),  definesc cea mai haioasă lucrar, care corespunde unui anumit subiect. Ca urmare, lucrările selectate, precum și lucrările câștigătorilor, sunt prezentate la expoziții în diferite orașe. Până la Ucraina lucrările au fost  expuse în Polonia, Republica Cehă și Ungaria.

Elvira CHILARU pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu


 

 

Distribuie:
Vizualizări: 528

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate