Știri Cultură
10 iulie 2018

Profesori de istorie din Ucraina, Republica Moldova, Serbia şi Ungaria, despre provocările istoriei ca ştiinţă la începutul mileniului trei

Profesori de istorie din Ucraina, Republica Moldova, Serbia şi Ungaria, despre  provocările istoriei ca ştiinţă la începutul mileniului trei

Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române - Filiala Cluj şi UBB organizează între 9 şi 14 iulie, la Cluj, a XIV-a ediţie a şcolii de vară cu temaProvocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului trei”.

Potrivit reprezentanţilor UBB, Şcoala de vară cu tema „Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului trei” se va desfăşura la Cluj, între 9 şi 14 iulie, şi este dedicată profesorilor români de istorie din Ucraina, Republica Moldova, Serbia şi Ungaria, informează Adevărul.

„Şcoala de vară a fost văzută ca un prilej pentru aceşti profesori de a discuta despre problemelor cu care se confruntă în predarea istoriei românilor în ţările de provenienţă“, se arată într-un comunicat. Întâlnirea este organizată în parteneriat cu UBB şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, finanţatorul principal fiind Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, transmite sursa citată.

Deschiderea oficială a şcolii de vară va avea loc marţi, 10 iulie, în Aula Magna a UBB, apoi vor urma prelegeri pe tema Marii Uniri din 1918. Programul acestei ediţii a Şcolii de vară, adaugă reprezentanţii UBB, cuprinde conferinţe dedicate Centenarului, susţinute de specialişti din Cluj, Republica Moldova şi Ucraina.
BucPress

foto oraşul Cluj-Napoca

Distribuie:
Vizualizări: 781

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate