Știri Cultură
08 noiembrie 2018

Profesorul universitar Lora Bostan din Cernăuți a primit Diploma de Onoare a orașului Botoșani

Profesorul universitar Lora Bostan din Cernăuți a primit Diploma de Onoare a orașului Botoșani

La Primăria orașului Botoșani, în clădirea în care a lucrat Mihai Eminescu, în cadrul unei ceremonii festive speciale primarul municipiului Botoșani, ing. prof. Cătălin Mugurel Fluture, și șefa secției de relații internaționale a primăriei, Eugenia Ortansa Albu de la i-au oferit Diploma de Onoare a orașului Botoșani,  împreună cu alte cadouri, prof. univ. dr. Lora Bostan, de la Catedra de Limba și Literatura Română din cadrul Universității Naționale din Cernăuți.

Lora Bostan se află la Botoșani pentru 3 zile cu un grup de 6 studenți masteranzi de la Universitatea din Cernăuți, la invitația directoarei Bibliotecii ,,Mihai Eminescu” din Botoșani, prof. Cornelia Viziteu.

Cu această ocazie , pe 8 noiembrie studenții din Cernăuți împreună cu profesoara lor fac o vizită în capitala Moldovei, la Iași, iar vineri prof. Lora Bostan este invitată la ,Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, ca să dea o conferință la o întâlnire cu profesorii și elevii de acolo, precum și la celebrul Liceu Laurian. fondat în anul 1859.


Vineri seara oaspeții de la Cernauti  sunt invitați de Primăria din Botosani la un Concert oferit de Filarmonica din Botoșani. Această Diplomă de onoare i-a fost conferita prof. univ. dr. doc. Lora Bostan pentru activitatea sa academică și pedagogică unică și excepțională pentru volumele sale de referință asupra literaturii române din Bucovina, pentru susținerea relațiilor dintre cele două orașe eminesciene, Botoșani și Cernăuți. Eminescu și-a petrecut primii 8 ani de viață la Botoșani, unde este născut, iar următorii 8 ani de viață – la Cernăuți, unde a scris și a publicat prima lui poezie. Astfel Lora Bostan a devenit o adevărată Ambasadoare a Cernauțenilor la Botoșani. Sincere felicitări și întreaga noastră prețuire, afecțiune și admirație stimată Doamnă Profesor pentru a fi păstrat și întreținut flacăra limbii, literaturii și culturii române în  nordul Bucovinei în cei peste 40 de ani de carieră științifică.

Vania ATUDOREI – prof. emerit, cetățean de onoare al municipiului Botoșani, membru al Academiei Româno-Americane

 

Distribuie:
Vizualizări: 487

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate