Știri Cultură
11 septembrie 2019

Proiectele Centrului Media BucPress realizate pentru românii din Ucraina, discutate la Radio România Internațional

Proiectele Centrului Media BucPress realizate pentru românii din Ucraina, discutate la Radio România Internațional

În data de 9 septembrie a.c., emisiunea „Unda românească” a postului de Radio România Internațional a fost consacrată situației românilor din Ucraina, în special proiectelor media și culturale realizate de Centrul Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina, cu sediul la Cernăuți și o filială în regiunea Transcarpatia.

Mihaela Dincă Băjănariu şi Roxana Iorgulescu-Bandrabur de la Radio România Internaţional au discutat cu Marin Gherman, președintele-fondator și coordonator de proiecte al Centrului Media BucPress și Mirela Amarie, jurnalist, corespondent în Ținutul Herța, cel mai tânăr ziarist al echipei BucPress.  

Principalele subiecte discutate în cadrul emisiunii au fost rezultatele desfășurării la București a Forumului românilor de pretutindeni, perspectivele deschiderii ICR Kiev cu o filială la Cernăuți, problema moldovenismului și accesul la educație în limba maternă în Ucraina după ce au trecut 2 ani de zile de la adoptarea Legii Educației, inaugurarea la Ostrița, regiunea Cernăuți, a unui bust al lui Ștefan cel Mare și Sfânt, proiectul de burse pentru elevii români din Ucraina.  

În același timp, în cea de a doua parte a emisiunii au fost analizate principalele proiecte de presă realizate de echipa BucPress în ultimii ani: Agenția de știri BucPress din Cernăuți (www.bucpress.eu), Radio Cernăuți – unicul post de radio din Ucraina care emite 24 de ore din 24 în limba română, revista „BucPress” – revistă de gândire românească din Cernăuți și platforma BucPress TV – redacție video care produce documentare, reportaje, interviuri despre realitatea românească din Ucraina, proiecte la care sunt implicați zilnic 10 jurnaliști din Ucraina, inclusiv 2 din filiala BucPress din Transcarpatia, alături de echipa tehnică.    

Reamintim că Centrul Media BucPress, asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, a încheiat un acord de parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune. Acordul prevede retransmiterea de Radio Cernăuți din cadrul Centrului Media BucPress a unor emisiuni în limbile română şi ucraineană produse de Radio România Internaţional, respectiv publicarea pe pagina Agenției BucPress (www.bucpress.eu) de articole, realizate de jurnaliștii de la București, colaborare pentru realizarea unor producţii radio în comun,  preluarea de către Radio România Internațional a unor ştiri şi reportaje produse de ziariștii din Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Material audio
Duplex RRI - Radio Cernăuți

Ultimile știri Cultură
Distribuie:
Vizualizări: 462

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate