Știri Cultură
10 ianuarie 2019

Regiunea Cernăuți: Fotografii unice realizate într-o localitate bucovineană din perioada Primului Război Mondial

Regiunea Cernăuți: Fotografii unice realizate într-o localitate bucovineană din perioada Primului Război Mondial

Jurnaliștii de la publicația nord-bucovineană CvNews, au descoperit pe website-ul polonez (https://zbiory.mhf.krakow.pl) mai multe fotografii vechi a satului Rarancea din regiunea Cernăuți, ce au fost realizate în perioada primei mari conflagraţii mondiale a secolului XX, anul 1915.

De-a lungul timpului satul bucovinean traditional, astăzi Ridkivți, raionul Noua Suliță, a avut diferite denumiri. Până la perioada sovietică localitatea a avut o altă denumire – Rarancze sau Rarańcza (Bukowina, parte a Imperiului Austro-Ungar) și Rarancea (când satul a făcut parte din componența României, în Plasa Prutului a județului Cernăuți).

Satul este cunoscut și pentru faptul că în anul 1906 în Rarancea a fost construit un sfânt locaș de lemn într-un stil neobișnuit pentru Bucovina – stil modern.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 399

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate