Știri Cultură
06 decembrie 2018

Reuniune ecleziastică la nivel înalt la Kiev pentru alegerea Patriarhului Bisericii Ortodoxe autocefale din Ucraina

Reuniune ecleziastică la nivel înalt la Kiev pentru alegerea Patriarhului Bisericii Ortodoxe autocefale din Ucraina

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, spune că înalți ierarhi ortodocși se vor aduna la Kiev pe 15 decembrie pentru a forma Biserica Ortodoxă Ucraineană autocefală și independentă de Moscova, informează Radio Europa Liberă.

În anunțul făcut la Kiev, Poroșenko a declarat că, la reuniunea descrisă drept un eveniment „mult așteptat” va fi ales și un întâistătător al Bisericii nou create. Va participa și patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu. Considerat întâiul între egali în lumea ortodoxă, el urmează să aducă actul prin care a fost recunoscută, în octombrie, autocefalia Bisericii ucrainene. Decizia din octombrie a înfuriat Biserica Ortodoxă Rusă, care a rupt legăturile cu Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 385

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate